Förstå din värld.
Bli hörd i den.

Vi är en byrå med rötterna i PR och content. Våra spetskompetenser är strategisk rådgivning, opinionsbildning samt redaktionell och digital kommunikation..

Förmågan att både planera, utforma och genomföra uppdrag har bidragit att vi etablerat flera långvariga samarbeten både inom B2B, B2C och samhällskommunikation.

Vi vill vara bäst på att omsätta kunskap om våra uppdragsgivares omvärld till aktiviteter som utvecklar organisationer och affärer.

Henson grundades 2005 i Skellefteå. Vi var då en av de första PR-byrårerna i norra Sverige. Genom uthållighet, nyfikenhet har vi utvecklat byrån till att i dag bestå av 13 medarbetare med kontor i både Skellefteå och Umeå.. Vi älskar att vara precis där det händer. Men aldrig uppe på scenen. Den platsen hör till våra uppdragsgivare.

Därför heter vi Henson

Vårt namn inspireras av Matthew A. Henson, en upptäcktsresande och en av de första personerna på Nordpolen. Han inledde sin karriär som hjälpreda men blev över tid oumbärlig för sin uppdragsgivare Peary.

Han blev det genom att lära sig allt om de nya världar de besökte, allt från att läsa av stjärnhimlen för att navigera, till att köra hundslädar och lära sig inuiternas språk.

Det sägs att Peary alltid krävde att få ta med sin högra hand på sina resor.