Förstå din värld.
Bli hörd i den.

Henson är en kommunikationsbyrå med rötterna i PR. När vi grundades 2005 i Skellefteå var vi en av de första PR-byråerna i norra Sverige. Vi har våra spetskompetenser inom strategisk rådgivning, opinionsbildning och kommunikation. Både traditionell och digital.

Vi har hela tiden fortsatt att utvecklas och med åren har vi etablerat flera långvariga samarbeten både inom B2B, B2C och samhällskommunikation. Samarbeten som vi, helt ärligt, är ohämmat stolta över. Ett tips är att fråga runt lite bland våra uppdragsgivare. De har antagligen allra bäst koll på hur vi är!

Numera har vi kontor i både Skellefteå och Umeå. Vi älskar ju att vara precis där det händer. Men aldrig uppe på scenen. Den platsen är bara din.

Vi arbetar nära vårt dotterbolag Vida Nord. De har mer än fyrtio års samlad erfarenhet av alla typer av möten som utvecklar verksamheter. Läs mer på vidanord.se

Därför heter vi Henson

Vårt namn inspireras av Matthew Henson, en amerikansk upptäcktsresande som bland annat var med på den expedition som 1908 blev den första att nå Nordpolen.

Henson inledde sin karriär som hjälpreda, men blev över tid oumbärlig för sin uppdragsgivare Robert Edwin Peary. Han blev det genom att lära sig allt om de nya världar de besökte. Det var alltifrån att läsa av stjärnhimlen för att navigera, till att köra hundslädar och lära sig inuiternas språk.

Det sägs att Peary alltid krävde att få ta med Henson på sina resor. Vårt mål är att du som uppdragsgivare ska känna samma sak för oss!